Το Σάββατο 23 Μαρτίου διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο της Κέρκυρας, Corfu Palace  διοργάνωση παρουσίασης του Κερκυραϊκού Ελληνικού Πρωινού. Πρόκειται για μία διοργάνωση, που σκοπό είχε την προώθηση και καθιέρωση στα Ξενοδοχεία της Κέρκυρας πρωινού με Κερκυραϊκά προιόντα. Το Κερκυραικό Πρωινό σαν ιδέα αποτελεί επέκταση της ιδέας προώθησης του ελληνικού πρωινού στα ελληνικά ξενοδοχεία, την οποία έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας το οποίο έχει, μάλιστα, δημιουργήσει και ειδική ιστοσελίδα www.greekbreakfast.gr και προσπαθεί να εντάξει επισήμως στην υλοποίηση του προγράμματος όσο το δυνατόν περισσότερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
Στην Κέρκυρα, η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο Διευθυντών ξενοδοχείων, το Δίκτυο Παραγωγών “Η Κέρκυρα Παράγει”, το Συνεταιρισμό Βιολογικών Προϊόντων και το κέντρο UNESCO Ιονίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν τοπικοί παραγωγοί και σημαντικές επιχειρήσεις πώλησης και παραγωγής τοπικών κερκυραικών προιόντων μεταξύ των οποίων και η δική μας COMECO, όπου μεταξύ των άλλων παρουσίασε και τη νέα σειρά προϊόντων SMARTΥ.

Σημαντική ήταν η παρουσία και η ομιλία του κ. Γιώργου Πίττα, συγγραφέα και βαθύ γνώστη της ελληνικής γαστρονομίας. Πρόκειται για τον άνθρωπο, που για λογαριασμό του Επιμελητηρίου ανοίγει δρόμους και φέρνει σε επαφή ξενοδόχους με τοπικούς παραγωγούς και μάγειρες και ο οποίος ήταν και κύριος ομιλητής της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθησαν σαν ομιλητές η  Βουλευτής Κ. Άντζελα Γκερέκου, ο προέδρος των Ξενοδόχων Κερκύρας κ. Μπράμος καθώς και ο βασικός μέτοχος της Κερκυραϊκής μπύρας (Corfu Beer) κ. Σπύρος Καλούδης, οι οποίοι με την σειρά τους τόνισαν την σημαντικότητα της προώθησης του ελληνικού πρωινού από τα Ξενοδοχεία της Κέρκυρας, ώς μέσο προώθησης των τοπικών παραγωγών και επιχειρήσεων για την ανάπτυξη και προώθηση της οικονομίας του νησιού.

Η εκδήλωση πέραν των σημαντικών ομιλιών ήταν για τους επισκέπτες και μία μοναδική έκθεση και γευστική παρουσίαση των Κερκυραϊκών προιόντων που η ποικιλία, η ποιότητα και η ποσότητα τους δημιουργούν αισιόδοξες προσδοκίες για το μέλλον της Κερκυραϊκής αγοράς και οικονομίας.

Share the New