Χαράζουμε το λίπος της πανσέτας σε ρόμβους και καρφώνουμε ένα γαρίφαλο σε κάθε ρόμβο.
Αφήνουμε τα κομμάτια της πανσέτας σε κρύο νερό για 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους στους 190°, τοποθετούμε την πανσέτα σε ρηχό ταψάκι και την ψήνουμε για 20 λεπτά.
Αναμιγνύουμε το μέλι με τη μουστάρδα και με πινέλο μαγειρικής αλείφουμε με το μίγμα το λίπος, φροντίζοντας να καλύψουμε επιμελώς όλη του την επιφάνεια.
Επιστρέφουμε το ταψάκι στον φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Αλείφουμε επιμελώς το λίπος με το μέλι για μία ακόμα φορά.