EN GR
Recipe

Καραμελωμένη χοιρινή πανσέτα

Preparation

Components

  • 4 κομμάτια καπνιστής πανσέτας (200 γρ έκαστο)
  • γαρίφαλα
  • 3 κ.τ.σ. μέλι
  • 2 κ.τ.σ. μουστάρδα τύπου Ντιζόν

Implementation

  • Χαράζουμε το λίπος της πανσέτας σε ρόμβους και καρφώνουμε ένα γαρίφαλο σε κάθε ρόμβο.
  • Αφήνουμε τα κομμάτια της πανσέτας σε κρύο νερό για 2 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους στους 190°, τοποθετούμε την πανσέτα σε ρηχό ταψάκι και την ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Αναμιγνύουμε το μέλι με τη μουστάρδα και με πινέλο μαγειρικής αλείφουμε με το μίγμα το λίπος, φροντίζοντας να καλύψουμε επιμελώς όλη του την επιφάνεια.
  • Επιστρέφουμε το ταψάκι στον φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
  • Αλείφουμε επιμελώς το λίπος με το μέλι για μία ακόμα φορά.
  • Ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

Basic ingredient

Smoked Pork Steak

Share the Recipe