Recipe

Γεμιστές κρέπες με αλλαντικά

Preparation

Components

Για την ζύμη

  • Γάλα εβαπορέ 1 κουτί
  • Ζάχαρη 1κ.σ.
  • Αλάτι 1 ½ κ.σ.
  • Αυγά 3
  • Ηλιέλαιο 1 1/2 ποτήρι νερού
  • Αλεύρι όσο πάρει μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός
  • Νερό 1 1/2 κουτί από το γάλα

Για την γέμιση

  • Τυρί γκούντα 15-20 φέτες
  • 150γρ. Μανιτάρια φρέσκα κομμένα
  • Μπέικον 10 φέτες ψιλοκομμένο
  • Κρέμα γάλακτος 500 ml
  • Παρμεζάνα τριμμένη 150 γρ

Implementation

  • Αδειάζουμε σε μια λεκανίτσα το γάλα, γεμίζουμε το κουτί του με το 1 1/2 νερό και το αδειάζουμε στην λεκάνη.
  • Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στην λεκάνη ενώ προσθέτουμε κι όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι που το ρίχνουμε στο τέλος.
  • Ανακατεύουμε καλά να γίνει ένας ωραίος χυλός.
  • Έχουμε ζεστάνει πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι για κρέπες και ψήνουμε λίγο λίγο (με την βοήθεια μιας μεγάλης κουτάλας) από τον χυλό που φτιάξαμε.
  • Τις κρατάμε σε ένα πιάτο και ξεκινάμε να τις γεμίζουμε.
  • Παίρνουμε μία- μία κρέπα βάζουμε μέσα από μιά φέτα τυρί, λίγο μπέικον και λίγα μανιτάρια και την τυλίγουμε προσεχτικά σφιχτά.
  • Το ίδιο κάνουμε και με τις υπόλοιπες και τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ την μία δίπλα στην άλλη.
  • Μόλις τις τυλίξουμε όλες, ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα για να γίνει κρούστα.
  • Τοποθετούμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει όμορφα από πάνω.

Basic ingredient

Cold Cuts

Share the Recipe