EN GR
Recipe

Καπνιστό χοιρινο με μέλι και μπύρα

Preparation

Portions 4

Components

  • 4 φέτες καπνιστό χοιρινό, πάχους 1,5 εκ
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 100 ml.μπύρα
  • 5 κουταλιές της σούπας μέλι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Implementation

  • Ζεσταίνετε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο μαζί με το ηλιέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι.
  • Σοτάρετε τις φέτες του καπνιστού χοιρινού ελαφρά και από τις δύο πλευρές.
  • Προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας μέλι και δυναμώνετε τη φωτιά..
  • Στο μεταξύ ζεσταίνετε σε αντικολλητικό κατσαρολάκι το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια.
  • Σβήνετε με τη μπίρα και προσθέτετε το υπόλοιπο μέλι.
  • Βράζετε μέχρι η σάλτσα να δέσει.
  • Σερβίρετε το κρέας μαζί με την σάλτσα

Basic ingredient

Smoked Pork

Share the Recipe