EN GR
Recipe

Μακαρονάδα με λουκάνικο

Preparation

Portions 4

Components

  • 500 γραμμ. σπαγγέτι
  • 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 4 χωριάτικα λουκάνικα
  • 250 γραμμ. Μανιτάρια κομμένα
  • 100γραμμ. Μπρόκολο ψιλοκομμένο
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/3 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι, Πιπέρι

Implementation

  • Αφαιρούμε το περίβλημα των λουκάνικων και τα ψιλοκόβουμε.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα για 2΄-3΄.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να σοταριστούν όλα μαζί.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το μπρόκολο και τα σοτάρουμε για 2΄.
  •  Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μυρωδικά.
  • Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  • Βράζουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10΄.
  •  Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά και έτσι όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
  •  Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 1΄-2΄, να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο τυρί.

Basic ingredient

Sausages

Share the Recipe