EN GR
Recipe

Νουμπουλοκεφτέδες

Preparation

Components

  • 500γρ μοσχαρίσιος κιμάς
  • 10 φέτες νούμπουλο
  • 3 φέτες ψωμί ψίχα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ.σκόρδο
  • 1 αυγό
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Αλεύρι και λάδι για τηγάνισμα

Implementation

  • Μουλιάζουμε την ψίχα σε νερό, την στύβουμε καλά και ανακατεύουμε καλά με τον κιμά σε ένα μπολ.
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ το νούμπουλο με το σκόρδο και μια κουταλιά ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το μείγμα στον κιμά μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρασί, το αυγό ελαφρά χτυπημένο, το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά.
  • Αφήνουμε την ζύμη για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  • Πλάθουμε τα κεφτεδάκια , αλευρώνουμε και τηγανίζουμε.

Basic Ingredients

Nouboulo
Beef Nouboulo

Share the Recipe