Recipe

Πατατοκροκέτες με Κερκυραϊκό σαλάδο και παρμεζάνα

Preparation

Components

  • 1 κιλό πατάτες
  • 200 γρ. Σαλάδο (Κέρκυρας) κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 αυγά
  • 50 γρ. βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • γαλέτα
  • αλεύρι
  • λάδι για τηγάνισμα

Implementation

  • Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με το βούτυρο.
  • Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες. Τις περνάτε απο τον μύλο και τις βάζετε σε μπολ.
  • Προσθέτετε το κερκυραικό σαλάδο, το σοταρισμένο κρεμμύδι, 3 κρόκους αυγών, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύετε καλά και πλάθετε το μίγμα σε μικρά μπαλάκια.
  • Χτυπάτε τα 3 ασπράδια και το 1 ολόκληρο αυγό σε ενα μπολ.
  • Αλευρώνετε τα μπαλάκια, τα περνάτε απο το αυγό και μετά απο την γαλέτα.
  • Τηγανίζετε και τα σερβίρετε ζεστά.

Difficulty

Ο βαθμός δυσκολίας δεν θεωρείται υψηλός, παρ’όλα αυτά θα πρέπει να δωθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των προϊόντων, όπως το Κερκυραϊκό σαλάδο για παράδειγμα που θα πρέπει να είναι αρκετά μαλακό και τρυφερό.

Basic ingredient

Corfiot Salado

Share the Recipe