Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε την πανσέτα σε μέτρια φωτιά και χωρίς άλλη λιπαρή ουσία μέχρι να γίνει τραγανό.
Βράζουμε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτα. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ μπολ σερβιρίσματος το γάλα με το ξίδι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε το τυρί και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, έως ότου αναμειχθούν.
Ρίχνουμε στη σαλατιέρα και τα ζυμαρικά, το μπρόκολο και την πανσέτα, σκορπίζουμε τα ντοματίνια, πασπαλίζουμε με πιπέρι, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.