EN GR
Recipe

Πένες με καπνιστή πανσέτα και γκοργκοτζόλα

Preparation

Portions 4

Components

  • 500 γρ.πένες
  • 400 γρ. καπνιστή πανσέτα
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/2 μπρόκολο, κομμένο μικρά μπουκετάκια
  • 150 γρ. γκορκοτζόλα σε κομμάρια
  • 40 ml ξίδι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 150 ml γάλα φρέσκο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι , αλάτι

Implementation

  • Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε την πανσέτα σε μέτρια φωτιά και χωρίς άλλη λιπαρή ουσία μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Βράζουμε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτα. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα βαθύ μπολ σερβιρίσματος το γάλα με το ξίδι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε το τυρί και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, έως ότου αναμειχθούν.
  • Ρίχνουμε στη σαλατιέρα και τα ζυμαρικά, το μπρόκολο και την πανσέτα, σκορπίζουμε τα ντοματίνια, πασπαλίζουμε με πιπέρι, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Basic ingredient

Smoked Pork Steak

Share the Recipe