EN GR
Recipe

Σπετζοφάι

Preparation

Portions 4

Components

  • 1 κιλό λουκάνικα χωριάτικα
  • 5 πράσινες πιπεριές
  • 1 κρεμμύδι
  • φύλλο δάφνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 φρέσκια τομάτα
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Implementation

  • Κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρά κομμάτια.
  • Κάνουμε το ίδιο για τις πιπεριές, την τομάτα και το κρεμμύδι.
  • Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι λίγο λάδι και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί.
  • Αφού αναδειχθούν οι μυρωδιές του λουκάνικου προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε στη φωτιά για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να πιει το νερό.
  • Σβήνουμε το φαγητό με ένα ποτήρι κρασί αφήνουμε για 5 λεπτά στην φωτιά, αποσύρουμε και σερβίρουμε.

Basic ingredient

Sausages

Share the Recipe